Adag: 2 fő
Összetevők:
- 500 g gomba
- 2 db zöldhagyma
- 1 salottahagyma
- 150 g juhsajt
- ½ teáskanál őrölt pirospaprika
- ¼ teáskanál chilipehely
- ½ evőkanál növényi olaj
- 150 g spenót
- ½ teáskanál szerecsendió
- só
- bors
Edények: sütő, vágódeszka, kés, kis tál, nagy serpenyő, reszelő, fakanál, kanál, sütésálló serpenyő
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Finoman aprítsuk fel a salottahagymát, és harántirányban vágjuk a zöldhagymát vékony karikákra. Egy kis tálban keverjük össze a sajtot, a pirospaprikát, a chilipelyhet, a növényi olajat és a zöldhagymát. Ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal.
Közepes lángon hevítsünk fel némi növényi olajat egy nagy serpenyőben, majd pároljuk a salottahagymát nagyjából 1–2 percig. Ezt követően adjuk hozzá a spenótot, és főzzük további 1–2 percig, amíg össze nem esik. Reszeljük a szerecsendiót a serpenyőbe, és keverjük el alaposan. Húzzuk le a tűzről.
Óvatosan válasszuk le a gomba szárát a kalapjától. Ezt követően finoman kaparjuk ki a kalapok belsejét egy kanállal, hogy beleférjen majd a választott töltelék.
Töltsük meg a gombafejeket a spenótos vagy a sajtos keverékkel, majd helyezzük őket tűzálló serpenyőbe vagy egy kibélelt tepsire. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük 180 °C-on nagyjából 12–15 percig, vagy amíg meg nem olvad és aranybarnára nem sül a sajt. Jó étvágyat!
Miután átélted az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnod. A Somat segítségével pedig a tányérok is egy varázsütésre újra tiszták lesznek!
Nagy hatóerejű formuláink még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírfoltokat és az odakozmált ételmaradékot is eltávolítják, így még inkább kiélvezheted a szeretteiddel töltött időt!