Adag: 4 fő
Összetevők:
- 300 g nyers tészta
- 200 g spenót
- 250 g ricotta
- 100 g pecorino sajt (reszelt)
- 50 g fenyőmag
- 2 tojássárgája
- só
- bors
Edények: szita, kis serpenyő, vágódeszka, kés, nagy tál, fakanál, tésztavágó gép, nyújtófa, ecset, tésztavágó, nagy főzőedény, habszedő kanál
Blansírozzuk a spenótot nagyjából 3–4 percig enyhén forrásban lévő vízben. Szűrjük le és facsarjuk ki belőle a vizet.
Aprítsuk fel finoman a fenyőmagot és a blansírozott spenótot.
Keverjük össze a spenótot, a fenyőmagot, a tojássárgáját, a pecorinót és a ricottát. Alaposan sózzuk, borsozzuk.
Felezzük el a nyers tésztát. Nyújtsuk ki mindkét felet egy lisztezett felületen olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk egy nyújtófa vagy egy tésztavágó gép segítségével 5 cm x 40 cm-es csíkokra.
Keverjük össze a tojássárgáját némi vízzel, és kenjük meg velük a tésztacsíkok felét.
Ezt követően halmozzunk egy kanál tölteléket 5 centis területen azokra a tésztacsíkokra, amelyeket megkentünk a tojásos keverékkel.
Helyezzük a tetejükre a többi kinyújtott tésztacsíkot, és nyomkodjuk össze a széleit a töltelék körül.
Vágjuk négyzetekre a raviolit késsel vagy tésztavágóval.
Ezt követően főzzük az elkészült raviolit sós, forró vízben nagyjából 4–5 percig, amíg fel nem jön a víz tetejére. Szűrjük le alaposan, és fogyasszuk magában vagy házi készítésű paradicsomszósszal.
Miután átélted az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnod. A Somat segítségével pedig a tányérok is egy varázsütésre újra tiszták lesznek!
Nagy hatóerejű formuláink még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírfoltokat és az odakozmált ételmaradékot is eltávolítják, így még inkább kiélvezheted a szeretteiddel töltött időt!