Adag: 2 fő
Összetevők:
- 2 zöldhagyma
- 100 ml zöldségalaplé
- 100 ml szójaszósz
- 15 ml mirin (rizsbor)
- 1 evőkanál méz
- 2 lazacfilé
- bors
Edények: vágódeszka, kés, főzőedény, fakanál, tányér, sütő, tűzálló tál
Aprítsuk fel a zöldhagymát.
Egy főzőedényben közepes hőmérsékleten keverjük össze a zöldségalaplevet, a szójaszószt, a mirint és a mézet. Forraljuk kb. 10–15 percig, amíg a felére nem csökken a mennyisége.
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Helyezzük a lazacot egy sütésálló tálba. Kenjük meg mindkét oldalát egyenletesen a teriyaki szósszal. Süssük a lazacot 180 °C-ra előmelegített sütőben nagyjából 10–12 percig. Vegyük ki a sütőből és szedjük egy tányérra. A tálaláshoz díszítsük zöldhagymával és borsozzuk meg.
Miután átélted az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnod. A Somat segítségével pedig a tányérok is egy varázsütésre újra tiszták lesznek!
Nagy hatóerejű formuláink még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírfoltokat és az odakozmált ételmaradékot is eltávolítják, így még inkább kiélvezheted a szeretteiddel töltött időt!