Adag: 8 fő
Összetevők:
- 3 db padlizsán
- 1 fehérhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál rozmaring
- 6 evőkanál bazsalikom
- 2 teáskanál oregánó (szárított)
- 2 teáskanál kakukkfű (szárított)
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 750 g konzervparadicsom (aprított)
- 500 g mozzarella
- 100 g parmezán (reszelt)
- olívaolaj
Edények: vágódeszka, kés, nagy főzőedény, serpenyő, tepsi, sütő
Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Aprítsuk fel durván a bazsalikomot és a rozmaringot. Mérjük ki az oregánót és a kakukkfüvet. Vágjuk fel hosszában a padlizsánt.
Egy nagy főzőedényben forrósítsunk fel egy kis olívaolajat, majd közepes lángon pároljuk üvegesre a hagymát és a gombát nagyjából 5–7 percig. Adjuk hozzá a paradicsompürét, és főzzük további 1-2 percig.
Tegyük a paradicsomokat a főzőedénybe, és hagyjuk lassú tűzön főni.
Adjunk sót, borsot, oregánót, kakukkfüvet és rozmaringot a paradicsomos szószhoz. Hagyjuk gyöngyözni nagyjából 10–15 percig.
Hevítsünk fel közepes lángon némi olívaolajat egy serpenyőben. Süssük a padlizsánok mindkét oldalát 2–3 percig. Tegyük félre.
Vágjuk fel a mozzarellát nagyjából olyan vastagságúra, mint a padlizsánt.
Egy tepsiben alakítsunk ki két külön réteg padlizsánt, mozzarellát és paradicsomszószt.
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Szórjuk meg az étel tetejét bazsalikommal és parmezánnal. Tegyük vissza a sütőbe, és süssük nagyjából 20–25 percig, amíg aranybarna nem lesz. Díszítsük friss bazsalikomlevelekkel és fogyasszuk melegen!
Miután átélted az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnod. A Somat segítségével pedig a tányérok is egy varázsütésre újra tiszták lesznek!
Nagy hatóerejű formuláink még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírfoltokat és az odakozmált ételmaradékot is eltávolítják, így még inkább kiélvezheted a szeretteiddel töltött időt!