Adag: 2 fő
Összetevők:
- 400 g tészta
- 300 g paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 levél bazsalikom
- ½ vöröshagyma
- 8 evőkanál olívaolaj (felosztva)
- 2 db aszalt paradicsom
- 50 ml narancslé
- 1 teáskanál agavészirup
- 2 teáskanál tengeri só
- ¼ teáskanál bors
- só
- bors
- bazsalikom a tálaláshoz
Edények: serpenyő, fakanál, vágódeszka, kés, blender, fazék
Negyedeljük fel a paradicsomokat és csumázzuk ki őket. Pucoljuk meg és aprítsuk finomra a fokhagymát. Mossuk és szárítsuk meg a bazsalikomot, majd vágjuk fel. Pucoljuk meg és vágjuk finomra a hagymát. Hevítsünk fel közepes lángon némi olívaolajat egy serpenyőben, és süssük a hagymát 2–3 percig. Húzzuk le a tűzről.
Tegyük a blenderbe a paradicsomok felét, a sült hagymát, az aszalt paradicsomot, a fokhagymát, a narancslevet, az agavészirupot, a sót, a borsot, valamint a maradék olívaolajat. Turmixoljuk nagyjából 1 percig, vagy amíg sima nem lesz. Ezt követően adjuk hozzá a maradék paradicsomot és bazsalikomot, majd két-háromszor használjuk a pulzálás funkciót, hogy összeálljon.
Adjuk hozzá a fazékban lévő forrásban lévő sós vízhez a tésztát. Főzzük al dentére a csomagoláson található utasítások szerint, majd szűrjük le. Tegyük a paradicsomszószt és a megfőtt tésztát egy nagy serpenyőbe, majd keverjük össze. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálaljuk a tésztát friss bazsalikommal meghintve. Jó étvágyat!
Miután átélted az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnod. A Somat segítségével pedig a tányérok is egy varázsütésre újra tiszták lesznek!
Nagy hatóerejű formuláink még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírfoltokat és az odakozmált ételmaradékot is eltávolítják, így még inkább kiélvezheted a szeretteiddel töltött időt!