Adag: 16 db
Összetevők:
- 150 g alakor- vagy tönkölyliszt
- ½ teáskanál sütőpor (gluténmentes)
- 2 evőkanál kókuszcukor
- 70 g kókuszolaj (meleg)
- 150 g juhtejből készült görög joghurt (10%-os zsírtartalmú)
- ¼ evőkanál só
- 1 evőkanál szeletelt mandula
- 1 evőkanál nyírfacukor vagy kókuszcukor
- ¼ teáskanál fahéj
- 1 db alma
- liszt a meghintéshez
Edények: nagy keverőtál, konyharuha, tepsi, sütőpapír, sütő, vágódeszka, kés, kis keverőtál, hámozókés, nyújtófa, hűtőtálca (választható)
Egy nagy tálban keverjük össze az alakort, a sütőport, a kókuszcukrot és a sót. Keverjük bele a joghurtot és a kókuszolajat, és gyúrjuk sima tésztává kézzel.
Fedjük le a keverőtálat egy konyharuhával, majd hagyjuk pihenni a hűtőben nagyjából 30 percig. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Közben aprítsuk fel a mandulát és keverjük össze a nyírfacukorral és a fahéjjal. Melegítsük elő a sütőt 150 °C-ra, alsó-felső sütésre.
Lisztezett felületen nyújtsuk kerek formájúra a tésztát (nagyjából 26 centiméteresre). Szükség esetén használjunk egy tányért a formázáshoz, és hintsük meg liszttel. Vágjuk fel a tésztát 16 egyenlő méretű háromszögre.
Hámozzuk meg az almát, vágjuk ki a csutkáját, majd szeleteljük fel. Kenjük meg a tésztaháromszögeket a mandulás-fahéjas krémmel. Helyezzünk egy szelet almát mindegyik háromszög külső felére.
Kívülről hajtsuk fel úgy a tészta széleit, hogy azok fedjék az almát.
Helyezzük a mini croissant-okat egy tálcára, és kenjük a tetejükre a mandulás-fahéjas krém maradékát. Tegyük vissza a sütőbe, és süssük nagyjából 15–18 percig 150 °C-on. Hagyjuk hűlni. Jó étvágyat!
Miután átélted az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnod. A Somat segítségével pedig a tányérok is egy varázsütésre újra tiszták lesznek!
Nagy hatóerejű formuláink még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírfoltokat és az odakozmált ételmaradékot is eltávolítják, így még inkább kiélvezheted a szeretteiddel töltött időt!