Adag: 2 fő
Összetevők:
- 300 g makaróni
- 250 g garnélarák
- 5 db paradicsom
- 2 db nektarin
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 g bazsalikom
- só
- bors
- növényi olaj a sütéshez
- olívaolaj a tálaláshoz
Edények: nagy főzőedény, nagy tál, álló reszelő, vágódeszka, kés, kis tál, serpenyő, fakanál
Főzzük meg a makarónit egy nagy főzőedényben forrásban lévő, sós vízben nagyjából 8–10 perc alatt a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően. Szűrjük le és tegyük félre.
Közben reszeljük le a paradicsomot egy nagylyukú álló reszelőn. Dobjuk ki a héját és a csumáját.
Reszeljük bele a nektarinokat ugyanebbe a tálba, és dobjuk ki a magokat. Ízesítsük sóval és borssal.
Vágjuk apróra a fokhagymát. Vágjuk vékony csíkokra a bazsalikomot. Pucoljuk meg a garnélát és erezzük ki, ha szükséges.
Süssük a rákok mindkét oldalát és a fokhagymát némi növényi olajon nagyjából 1–2 percig. Húzzuk le a tűzről.
Tegyük bele a makarónit és a paradicsomos-nektarinos szószt. Keverjük jól össze és melegítsük fel, ha szükséges.
A tálaláshoz szórjuk meg a bazsalikommal, és öntsünk rá pár csepp olívaolajat. Jó étvágyat!
Miután átélted az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnod. A Somat segítségével pedig a tányérok is egy varázsütésre újra tiszták lesznek!
Nagy hatóerejű formuláink még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírfoltokat és az odakozmált ételmaradékot is eltávolítják, így még inkább kiélvezheted a szeretteiddel töltött időt!