Skip to Content

Könnyű epres-spárgás saláta

Adag: 4 fő

Összetevők:

  • 450 g zöldspárga 
  • 200 g eper 
  • 80 g bébispenót
  • 30 g pisztácia 
  • 100 g feta 
  • 2 evőkanál olívaolaj 
  • 1 evőkanál balzsamecet 
  • só 
  • bors 
  • olívaolaj a sütéshez

Edények: vágódeszka, kés, nagy serpenyő, fakanál, lezárható befőttes üveg, tál

Távolítsuk el a spárga fás végét, majd vágjuk fel enyhén rézsútos darabokra (nagyjából 1 cm). Csumázzuk ki, majd negyedeljük fel az epreket.

Hevítsünk fel némi olívaolajat egy nagy serpenyőben, és süssük közepes lángon a spárgadarabokat nagyjából 8–10 percig, amíg meg nem puhulnak. Ízesítsük sóval és borssal.

Keverjük össze a bébispenótot, a sült spárgát, az epret és a szétmorzsolt fetát egy tálban. Öntözzük meg a vinaigrette-tel és szórjuk meg a tetejét pisztáciával, majd tálaljuk.

Aggaszt a sok mosogatnivaló? Ne fájjon a fejed!

Miután átélted az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnod. A Somat segítségével pedig a tányérok is egy varázsütésre újra tiszták lesznek!

Nagy hatóerejű formuláink még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírfoltokat és az odakozmált ételmaradékot is eltávolítják, így még inkább kiélvezheted a szeretteiddel töltött időt!

További részletek

  • Vissza a kezdőlapra

  • A megfelelő apropó

    Ne keress kifogásokat! Mindig megvan rá a megfelelő apropó, hogy közösen elfogyasszunk egy finom ételt.

  • Partnerségre léptünk a Kitchen Stories™ csapatával, hogy rátalálhass a tökéletes receptre, amellyel a következő összejövetelen leveheted vendégeidet a lábukról. Fedezd fel az összes receptet!