Adag: 2 fő
Összetevők:
- 4 szeletelt kenyér (pl. rusztikus olasz)
- 4 tojás
- 300 g tejföl
- 100 g crème fraiche
- 150 g kerti zsázsa
- ½ vöröshagyma
- 20 g retek
- só
- bors
- vaj a sütéshez
Edények: sütő, süteményszaggató, vágódeszka, kés, nagy tál, habverő, nagy sütésálló serpenyő
Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra. Vágjuk finomra a hagymát. Aprítsuk durvára a kerti zsázsát. Vágjuk vékony szeletekre a retket. Egy süteményszaggató segítségével vágjunk ki egy kört a kenyérszeletek közepéből.
Egy nagy tálban keverjük össze a tejfölt, a crème fraiche-t, a retket, a hagymát és a kerti zsázsát. Ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal.
Süssük a kenyereket közepes lángon némi vajon egy nagy sütésálló serpenyőben oldalanként kb. 1–2 percig. Amikor mindkét oldaluk enyhén megbarnult, üssünk egy tojást a szeletek közepén lévő lyukba, és helyezzük a serpenyőt az előmelegített sütőbe, majd süssük 160 °C-on 3–5 percig, amíg meg nem szilárdul kissé a tojások fehérje és sárgája. Ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal. Tálaljuk retekkel és a mártogatóssal. Díszítsük kerti zsázsával. Jó étvágyat!
Miután átélted az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnod. A Somat segítségével pedig a tányérok is egy varázsütésre újra tiszták lesznek!
Nagy hatóerejű formuláink még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírfoltokat és az odakozmált ételmaradékot is eltávolítják, így még inkább kiélvezheted a szeretteiddel töltött időt!