Adag: 4 fő
Összetevők:
- 500 g tagliatelle
- 300 g gesztenye (hámozott)
- 400 g gomba
- 2 db vöröshagyma
- 4 db újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 8 evőkanál olívaolaj
- 500 ml tejszín
- 1 citrom (leve)
- 50 g parmezán
- só
- bors
- díszítésként újhagyma
Edények: vágódeszka, kés, nagy lábas, serpenyő, reszelő, citromnyomó, szita
Aprítsuk finomra az újhagymát. Vágjuk fel a hagymát és a fokhagymát. Vágjuk ki a gombák törzsét, majd negyedeljük fel őket. Vágjuk fel a hámozott gesztenyéket.
Tegyük a tésztát egy nagy lábasnyi sós vízbe, és főzzük al dentére a csomagoláson található utasítások alapján.
Közepes lángon hevítsünk olívaolajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, majd pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a gombát, és süssük nagyjából 5 percig. Sózzuk ízlés szerint. Adjuk hozzá a felvágott gesztenyét, és süssük nagyjából további 3 percen át.
Adjuk hozzá a tejszínt, és főzzük nagyjából 4 percig. Nyomjuk ki a citrom levét. Reszeljük le finom lyukú reszelőn a parmezánt. Ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal és citromlével. Adjuk hozzá a parmezánt, és keverjük el benne.
Szűrjük le a tésztát, tegyük a serpenyőbe, majd keverjük össze a szósszal. Tálaljuk a tésztát, és díszítsük újhagymával. Jó étvágyat!
Miután átélted az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnod. A Somat segítségével pedig a tányérok is egy varázsütésre újra tiszták lesznek!
Nagy hatóerejű formuláink még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírfoltokat és az odakozmált ételmaradékot is eltávolítják, így még inkább kiélvezheted a szeretteiddel töltött időt!