Adag: 2 fő
Összetevők:
- 100 g laposhal (bőr nélküli filé)
- 100 g brokkoli
- 100 ml tej
- 5 ág kakukkfű
- 100 ml zöldségalaplé (felosztva)
- 40 g vaj
- 20 g mandulapehely
- só
- bors
Edények: kis serpenyő, fakanál, nagy serpenyő, kicsi főzőedény, kés, vágódeszka, lyukacsos kanál
Egy lábasban pirítsuk aranybarnára a mandulapelyhet.
Forraljuk fel a zöldségalaplé felét és a tejet, majd alaposan sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a kakukkfüvet, és áztassuk be a meleg tejbe nagyjából 3–5 percre.
Ezt követően mártsuk a laposhalat a meleg, de nem forró tejbe (az ideális hőmérséklet nagyjából 90 °C). Vastagságától függően posírozzuk 3–4 percig.
Közben töltsük meg a főzőedényt vízzel, majd sózzuk meg és forraljuk fel azt. Szedjük apró rózsákra a brokkolit.
Közben töltsük meg a főzőedényt vízzel, majd sózzuk meg és forraljuk fel azt. Szedjük apró rózsákra a brokkolit.
Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a maradék zöldségalaplevet, majd lassan forraljuk fel az egészet.
Ezt követően dobáljuk bele a blansírozott brokkolit a vajas alaplébe. Szükség esetén ízesítsük sóval és borssal. Halmozzuk a laposhalat a brokkolira, majd díszítsük mandulapelyhekkel.
Miután átélted az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnod. A Somat segítségével pedig a tányérok is egy varázsütésre újra tiszták lesznek!
Nagy hatóerejű formuláink még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírfoltokat és az odakozmált ételmaradékot is eltávolítják, így még inkább kiélvezheted a szeretteiddel töltött időt!