Adag: 8 fő
Összetevők:
- 1 kg darált marhahús
- 16 db fahéjrúd
- 200 g tahini
- 20 g koriander
- 40 g petrezselyem (felosztva)
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma (felosztva)
- 1 db citrom
- 1 teáskanál só (felosztva)
- 200 ml hideg víz
- 1 teáskanál római kömény
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- 50 g fenyőmag
- növényi olaj a sütéshez (felosztva)
Edények: tál, citromnyomó, habverő, vágódeszka, kés, nagy tál, grillserpenyő
Aprítsuk fel finomra a koriandert és a petrezselymet. Pucoljuk meg és vágjuk fel a vöröshagymát. Pucoljuk meg és nyomjuk össze a fokhagymát. Facsarjuk ki a citrom levét. Tegyük a tahinit, a citromlevet, az összenyomott fokhagyma harmadát, a felvágott petrezselyem felét és a felvágott koriandert egy tálba. Ízesítsük sóval és borssal. Keverjük folyamatosan a habverővel, és apránként adagoljunk hozzá vizet, amíg a kebabszósz be nem sűrűsödik. Tálalásig tegyük félre.
Tegyük a darált húst, a felaprított hagymát, a maradék fokhagymát, a római köményt, a szódabikarbónát, a fenyőmagot, a maradék petrezselymet, és némi sót egy nagy tálba, és gyúrjuk össze.
Formázzuk a darált húsos keveréket vastag kebabokká, majd húzzuk és enyhén nyomjuk rá őket a fahéjrudakra, hogy jobban rajtuk maradjanak. Dörzsöljük be egy kis olajjal őket, és tegyük tányérra.
Közepes lángon hevítsünk fel némi növényi olajat egy grillserpenyőben, és süssük meg rajta a kebabokat 10–12 perc alatt. Tálaljuk zöld tahinivel és fogyasszuk egészséggel!
Miután átélted az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnod. A Somat segítségével pedig a tányérok is egy varázsütésre újra tiszták lesznek!
Nagy hatóerejű formuláink még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírfoltokat és az odakozmált ételmaradékot is eltávolítják, így még inkább kiélvezheted a szeretteiddel töltött időt!