Adag: 4 fő
Összetevők:
- 2 db szívsaláta
- 4 db szardellafilé
- 3 gerezd fokhagyma (megpucolva)
- 80 ml extra szűz olívaolaj
- 1 db bagett
- 2 evőkanál Worcestershire szósz
- 2 evőkanál majonéz
- 2 db citrom (leve)
- 2 teáskanál dijoni mustár
- 100 g parmezán (lereszelve és felosztva)
- só
- bors
Edények: blender vagy robotgép, süteményecset, grillserpenyő vagy grillsütő, vágódeszka, kés
Turmixoljuk simára a szardellákat, a megpucolt fokhagymát, az olajat, a sót és a borsot.
Hevítsük közepes hőmérsékletűre a grillserpenyőt vagy a grillsütőt. Vágjuk el hosszában a szívsalátát, vágjuk félbe a bagettet, majd ismételten vágjuk félbe megint hosszában. Egy ecsettel kenjük meg a szívsaláta vágott felét és a kenyeret a szardellás keverékkel.
Fektessük a grillre a szívsalátákat és a kenyeret a vágott felükkel lefelé 1–2 percre, vagy amíg meg nem jelennek rajtuk a grillcsíkok. Közben adjuk hozzá a maradék szardellás keverékhez a Worcestershire szószt, a majonézt, a citromlevet, a mustárt és a reszelt parmezán egy részét, és turmixoljuk simára nagyjából 2 perc alatt. Szükség esetén sózzuk, borsozzuk.
Tálaljuk a szívsalátát és a kenyeret egészben vagy széles csíkokra vágva. Locsoljuk meg vagy keverjük össze a cézársaláta-öntettel ízlés szerint, és szórjuk meg a maradék parmezánnal.
Miután átélted az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnod. A Somat segítségével pedig a tányérok is egy varázsütésre újra tiszták lesznek!
Nagy hatóerejű formuláink még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírfoltokat és az odakozmált ételmaradékot is eltávolítják, így még inkább kiélvezheted a szeretteiddel töltött időt!