Adag: 4 fő
Összetevők:
- 400 g konzerv csicseriborsó
- 800 g konzerv aprított paradicsom
- 15 g gyömbér
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 db thai chilipaprika
- 1 teáskanál garam masala
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál kurkuma
- ½ teáskanál őrölt chili
- 4 evőkanál ghee
- 50 ml víz
- só
- koriander (díszítésként)
- naan kenyér (a tálaláshoz)
- basmati rizs (megfőzve, a tálaláshoz)
Edények: vágódeszka, kés, finom lyukú szita, robotgép, serpenyő, gumispatula
Pucoljuk meg a gyömbért és a fokhagymát. Pucoljuk meg és aprítsuk fel a vöröshagymát. Öntsük le a levet a konzerv csicseriborsóról, és tegyük félre azt egy másik recepthez, ha szükség van rá. Tegyük a megpucolt gyömbért és a fokhagymát, a thai chilipaprikát, a garam masalát, az őrölt római köményt, a kurkumát és az őrölt chilit a robotgépbe, és készítsünk belőle sima állagú masszát.
Hevítsük fel közepes lángon egy serpenyőben a ghee-t. Adjuk hozzá a vöröshagymát, és süssük nagyjából 5 percig, vagy amíg üveges nem lesz. Adjuk hozzá a fűszerekből álló masszát, a lecsöpögtetett csicseriborsót, az aprított paradicsomot, valamint a vizet, és hagyjuk főni nagyjából 10 percig.
Ízlés szerint ízesítsük sóval. Díszítsük korianderrel, és tálaljuk naan kenyérrel, valamint főtt basmati rizzsel. Jó étvágyat!
Miután átélted az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnod. A Somat segítségével pedig a tányérok is egy varázsütésre újra tiszták lesznek!
Nagy hatóerejű formuláink még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírfoltokat és az odakozmált ételmaradékot is eltávolítják, így még inkább kiélvezheted a szeretteiddel töltött időt!