Skip to Content

Svéd húsgolyók

Adag: 4 fő

Összetevők:

  • 600 g darált marhahús
  • 1 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 300 ml marhahúsalaplé
  • 100 ml tej
  • 60 ml tejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál szegfűbors (őrölt)
  • 2 teáskanál szójaszósz
  • bors
  • növényi olaj a sütéshez
  • vörösáfonyadzsem a tálaláshoz
  • krumplipüré a tálaláshoz 

Edények: nagy tál, kis serpenyő, fakanál, vágódeszka, kés, tányér, hűtő, nagy serpenyő

8/1. lépés

1 db zsemle – 100 ml tej

nagy tál

Tépkedjük kis darabokra a zsemlét, és áztassuk tejbe nagyjából 5–7 percre, amíg meg nem puhul.

8/2. lépés

1 db vöröshagyma – növényi olaj a sütéshez

kis serpenyő – fakanál – vágódeszka – kés

Közben vágjuk apróra a vöröshagymát, és pirítsuk egy kis serpenyőben növényi olajon, amíg üveges nem lesz.

8/3. lépés

600 g darált marhahús – 1 db tojás – 1 teáskanál szegfűbors – só – bors

fakanál

Adjuk a pirított vöröshagymát, a darált marhát, a tojást, a szegfűborsot, a sót és a borsot egy tálba az áztatott zsemlével együtt, és keverjük meg, amíg össze nem áll.

8/4. lépés

tányér – hűtő

Formázzunk golyókat (kb. 3 cm) a masszából, helyezzük el egy tányéron, fedjük le, és hűtsük nagyjából 20–30 percig.

8/5. lépés

1 evőkanál vaj

nagy serpenyő – fakanál

Olvasszuk fel a vajat egy nagy serpenyőben, és süssük közepes lángon aranybarnára a húsgolyók minden oldalát nagyjából 15–20 percig. Ne tegyünk egyszerre túl sok húsgolyót a serpenyőbe. Vegyük ki a serpenyőből a megsült húsgolyókat, és tegyük őket félre.

8/6. lépés

1 evőkanál liszt – 300 ml marhahúsalaplé

A szószhoz pirítsuk kissé le a lisztet a megmaradt olajon, majd folyamatos kevergetés mellett öntsük fel a marhahúsalaplével.

8/7. lépés

60 ml tejszín

Ezután keverjük bele a tejszínt. Hagyjuk a szószt gyöngyözni nagyjából 5–7 percig, amíg be nem sűrűsödik.

8/8. lépés

2 teáskanál szójaszósz – bors – vörösáfonyadzsem a tálaláshoz – krumplipüré a tálaláshoz

Ízesítsük egy kis szójaszósszal, majd sózzuk, borsozzuk. Tegyük vissza a serpenyőbe a húsgolyókat, öntsük rájuk a szószt, majd tálaljuk vörösáfonyadzsemmel és krumplipürével.

Aggaszt a sok mosogatnivaló? Ne fájjon a fejed!

Miután átélted az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnod. A Somat segítségével pedig a tányérok is egy varázsütésre újra tiszták lesznek!

Nagy hatóerejű formuláink még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírfoltokat és az odakozmált ételmaradékot is eltávolítják, így még inkább kiélvezheted a szeretteiddel töltött időt!

További részletek

  • Vissza a kezdőlapra

  • A megfelelő apropó

    Ne keress kifogásokat! Mindig megvan rá a megfelelő apropó, hogy közösen elfogyasszunk egy finom ételt.

  • Partnerségre léptünk a Kitchen Stories™ csapatával, hogy rátalálhass a tökéletes receptre, amellyel a következő összejövetelen leveheted vendégeidet a lábukról. Fedezd fel az összes receptet!