Adag: 6 fő
Összetevők:
- 250 g mascarpone
- 250 g babapiskóta
- 2 db tojás
- 60 g porcukor
- 100 ml presszókávé
- 3 evőkanál Amaretto
- 1 evőkanál étcsokoládé
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor, só
Edények: nagy tál, kézi mixer keverőkkel, szilikonspatula, sütőedény, finom lyukú reszelő, finom lyukú szita
4/1. lépés
2 tojások – 30 g porcukor – 1 evőkanál Amaretto – 250 g mascarpone – nagy tál – kézi mixer keverőkkel
Válasszuk el a tojások fehérjét és sárgáját. Verjük fel a tojások sárgáját némi porcukorral, amíg világos és habos nem lesz. Adjuk hozzá az Amarettót és a mascarponét. Keverjük simára.
4/2. lépés
só – 30 g porcukor – szilikonspatula
Verjük fel a tojásfehérjéket egy csipet sóval, amíg kemény hab nem lesz belőlük. Lassan keverjük bele a porcukrot. Finoman dolgozzuk bele a tojásfehérjéket a mascarponéba.
4/3. lépés
100 ml presszókávé – 2 evőkanál Amaretto – 250 g babapiskóta – 1 evőkanál étcsokoládé – sütőedény – finom lyukú reszelő
Keverjük össze a presszókávét és a maradék Amarettót egy tálban. Gyorsan mártsuk bele a babapiskótákat a kávés keverékbe, majd rétegezzük az átázott piskótákat egy szervírozótál aljára. Kenjünk rá egy réteget a mascarponés krémből, majd halmozzunk rá egy vékony réteg reszelt csokoládét.
4/4. lépés
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
finom lyukú szita
Ismételje meg a rétegezési folyamatot, amíg nem fogynak el az összetevők. A tetejére kerüljön egy réteg mascarponés krém és finomra reszelt csokoládé, majd szórja meg az egészet cukrozatlan kakaóporral. Tegye hűtőbe legalább 3 órára, mielőtt felszolgálná. Jó étvágyat!
Miután átélted az #Enjoytogether élményt, nem kell a mosatlan edények miatt aggódnod. A Somat segítségével pedig a tányérok is egy varázsütésre újra tiszták lesznek!
Nagy hatóerejű formuláink még a legmakacsabb szennyeződéseket, például a zsírfoltokat és az odakozmált ételmaradékot is eltávolítják, így még inkább kiélvezheted a szeretteiddel töltött időt!